Yıl: 2014 Cilt: 2 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 16 - 33 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA

Öz:
Tüketim eyleminin bilinçsizce ve savurgan bir şekilde yapıldığı günümüzde, özellikle gıda alanında insanları tehdit eden birçok unsur bulunmaktadır. Bu nedenle doğru ve sağlıklı beslenme büyük önem arz etmektedir. Helal sertifikalı ürünler doğru ve sağlıklı beslenmemizde büyük bir öneme sahiptirler. Bu çalışmanın amacı; tüketiciler üzerinde helal sertifikalı ürünler hakkında farkındalık oluşturmak ve helal sertifikalı ürünleri tüketen kişilerin, bu ürünleri tüketmelerine etki eden faktörleri ortaya koymaktır
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İşletme Finans

A STUDY ON DETERMINING THE HALAL FOOD CONSUMPTION TENDENCIES OF THE CONSUMERS

Öz:
With its unconscious and extravagant consumption habits, today’s society poses many threats particularly regarding food. Proper and healthy diet, therefore, is of great significance. Foods that are halal certified have great importance for proper and healthy diet. The study aims at creating an awareness for the halal certified products on the consumers, and revealing the factors that have an impact on the tendencies of those who consume halal certified products
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İşletme Finans
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
  • Abdullahoğlu, S. (2012). Helal Kavramına Üretici Yaklaşımlar, GİMDES Uluslararası Helal Gıda Konferansları, Altınoluk Baskı, İstanbul.
  • Bircan, H. (2004). Lojistik Regresyon Analizi: Tıp Verileri Üzerine Bir Uygulama, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2, s.185–208.
  • Büyüközer, H. K. (2011). Bizim Olmayan Modernite ve Helal Gıda, GİMDES Dergisi, Yıl 5, Sayı 19, Ağustos, http://yayin.gimdes.org/dergi/gimdes-dergisi-19-sayi 11.12.2013.
  • Büyüközer, H. K. (2012). Yeniden Gıda Raporu Yediklerimiz İçtiklerimiz Helal mi? Haram mı? Ve Sağlığımıza Ne Kadar Uygun?, 9. Baskı, Çevik Matbaacılık, İstanbul.
  • Büyüközer, H. K. (2013). Helal Kesim Tavuk Nedir?, GİMDES Dergisi, Yıl 7, Sayı 30, Haziran, s.5-10.
  • Büyüközer, H. K. (2013). Yeni Dünya Düzeni ve Helal gıda, 2. Baskı, Erkam Matbaası, İstanbul.
  • Doğruyol, H. (2013). Gıda Katkılarının Sınıflandırılması-2, GİMDES Dergisi, Yıl 7, Sayı 28, Şubat, s.6-7.
  • Efe, M. (2012). Günümüzde Helal Kavramına Tüketici Yaklaşımları ve Problemleri, GİMDES Uluslararası Helal Gıda Konferansları, Altınoluk Baskı, İstanbul.
  • GİMDES Faaliyet Kitabı, Bilinmeyen Tarih. Hussaını, M. M. (2012). Üretici ve Tüketicilerin Helal Kavramına Yaklaşımları ve Yaşadıkları Problemler,
  • GİMDES Uluslararası Helal Gıda Konferansları, Altınoluk Baskı, İstanbul.
  • Küçüköner, E. (2011). Koşineal ve Şellak Üretimi, 1. Ulusal Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, Kasım, s.95- 101,http://www.helalvesaglikli.org/docs/kongre/1/sozlu_bildiriler/14_kosineal_ve_sellak_uretimi_prof_dr_erdogan_kucukoner.pdf 11.10.2014
  • Murat, D. ve Işığıçok, E. (2007). 2007 Seçim Döneminde Ekonomik ve Siyasi Duruma İlişkin Beklentiler: Bursa
  • Uygulaması, http://Web.İnonu.Edu.Tr/~Eisemp8/Bildiri-Pdf/Murat-İsigicok.Pdf 20.03.2014.
  • Özdamar, K. (2002). Paket Programlar İle İstatistiksel Veri Analizi 1, 4. Baskı, Kaan Kitabevi, Eskişehir.
  • Sakr, A. ve Büyüközer, H. K. (2011). Jelatin, 2. Baskı, Çevik Matbaacılık, İstanbul.
  • Sayın, M. (2013). Üretimde Domuz Kullanımı, GİMDES Dergisi, Yıl 7, Sayı 32, Ekim, s.34-35.
  • Torlak, Ö. (2012). İslam Ülkeleri Arasında Helal Ürün Pazarlama Potansiyeli, Problemleri ve Çözüm Önerileri, Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi, Cilt 4, Sayı 2, Aralık, s.1-10.
  • http://www.helalplatform.com/helal-gida-sertifikasi-veren-firmalar.html 20.03.2014.
  • http://www.gidaraporu.com/jakim-besinci-kongre_g.htm 20.03.2014.
  • http://www.unitedamericanmuslim.org/helalet-helaltavuk.php 21.03.2014
APA KIZGIN Y, ÖZKAN B (2014). TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. , 16 - 33.
Chicago KIZGIN YILDIRAY,ÖZKAN BEKİR TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. (2014): 16 - 33.
MLA KIZGIN YILDIRAY,ÖZKAN BEKİR TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. , 2014, ss.16 - 33.
AMA KIZGIN Y,ÖZKAN B TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. . 2014; 16 - 33.
Vancouver KIZGIN Y,ÖZKAN B TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. . 2014; 16 - 33.
IEEE KIZGIN Y,ÖZKAN B "TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA." , ss.16 - 33, 2014.
ISNAD KIZGIN, YILDIRAY - ÖZKAN, BEKİR. "TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA". (2014), 16-33.
APA KIZGIN Y, ÖZKAN B (2014). TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. Business and Management Studies: An International Journal, 2(1), 16 - 33.
Chicago KIZGIN YILDIRAY,ÖZKAN BEKİR TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. Business and Management Studies: An International Journal 2, no.1 (2014): 16 - 33.
MLA KIZGIN YILDIRAY,ÖZKAN BEKİR TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. Business and Management Studies: An International Journal, vol.2, no.1, 2014, ss.16 - 33.
AMA KIZGIN Y,ÖZKAN B TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. Business and Management Studies: An International Journal. 2014; 2(1): 16 - 33.
Vancouver KIZGIN Y,ÖZKAN B TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. Business and Management Studies: An International Journal. 2014; 2(1): 16 - 33.
IEEE KIZGIN Y,ÖZKAN B "TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA." Business and Management Studies: An International Journal, 2, ss.16 - 33, 2014.
ISNAD KIZGIN, YILDIRAY - ÖZKAN, BEKİR. "TÜKETİCİLERİN HELAL GIDA TÜKETİM EĞİLİMLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA". Business and Management Studies: An International Journal 2/1 (2014), 16-33.