Yıl: 2020 Cilt: 8 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 1206 - 1221 Metin Dili: Türkçe DOI: 10.21325/jotags.2020.604 İndeks Tarihi: 22-10-2020

Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali

Öz:
Araştırmanın amacı, Datça Badem Çiçeği Festivali’ne katılan ziyaretçilerin Datçadestinasyonuna ait sürdürülebilirlik algılarını ortaya çıkarmak, sürdürülebilirlik algıları ilefestival memnuniyeti ve tekrar ziyaret etme niyeti arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Nicelaraştırma yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen araştırmada, veri toplama aracı olarak anketkullanılmıştır. Araştırma sonucunda, katılımcıların çoğunlukla internet-sosyal medyakanallarıyla, aile-arkadaşlar vasıtasıyla festivalden haberdar oldukları anlaşılmıştır.Katılımcıların yaklaşık yarısının festivale tekrar katılmak istemedikleri ve üçte birindenfazlasının ise kararsız oldukları görülmüştür. Sürdürülebilirlik algılarına ilişkin üç boyuttespit edilmiş ve bu boyutlar; sosyo-ekonomik koşullar, yönetsel koşullar ve çevreselkoşullar olarak adlandırılmışlardır. Katılımcıların sürdürülebilirlik algıları, festivalmemnuniyetleri ve destinasyonu tekrar ziyaret etme niyetleri arasında pozitif yönlü ilişkiolduğu tespit edilmiştir.
Anahtar Kelime:

Datça Almond Festival within The Scope of Sustainable Tourism

Öz:
The aim of the study is to reveal the perception of sustainability of the visitors attending the Datça Almond Flower Festival, to determine the relationship between the perception of sustainability, the festival satisfaction and revisit intention. In the research carried out using the quantitative research method, the questionnaire was used as a data collection tool. As a result of the research, it was understood that the participants were mostly aware of the festival through internet-social media channels and family friends. It was observed that approximately half of the participants did not want to revisit the festival again and more than one third of them were undecided. Three dimensions regarding perceptions of sustainability were identified and these dimensions were named as socio-economic conditions, administrative conditions and environmental conditions. It was determined that there was a positive relationship between the participants’ perceptions of sustainability, festival satisfaction and revisit intention.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA ÖN ESEN F, YÜKSEL F, KILIÇ B (2020). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. , 1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
Chicago ÖN ESEN FUNDA,YÜKSEL Faruk,KILIÇ BURHAN Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. (2020): 1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
MLA ÖN ESEN FUNDA,YÜKSEL Faruk,KILIÇ BURHAN Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. , 2020, ss.1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
AMA ÖN ESEN F,YÜKSEL F,KILIÇ B Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. . 2020; 1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
Vancouver ÖN ESEN F,YÜKSEL F,KILIÇ B Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. . 2020; 1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
IEEE ÖN ESEN F,YÜKSEL F,KILIÇ B "Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali." , ss.1206 - 1221, 2020. 10.21325/jotags.2020.604
ISNAD ÖN ESEN, FUNDA vd. "Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali". (2020), 1206-1221. https://doi.org/10.21325/jotags.2020.604
APA ÖN ESEN F, YÜKSEL F, KILIÇ B (2020). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(2), 1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
Chicago ÖN ESEN FUNDA,YÜKSEL Faruk,KILIÇ BURHAN Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. Journal of Tourism and Gastronomy Studies 8, no.2 (2020): 1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
MLA ÖN ESEN FUNDA,YÜKSEL Faruk,KILIÇ BURHAN Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.8, no.2, 2020, ss.1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
AMA ÖN ESEN F,YÜKSEL F,KILIÇ B Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2020; 8(2): 1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
Vancouver ÖN ESEN F,YÜKSEL F,KILIÇ B Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2020; 8(2): 1206 - 1221. 10.21325/jotags.2020.604
IEEE ÖN ESEN F,YÜKSEL F,KILIÇ B "Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali." Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8, ss.1206 - 1221, 2020. 10.21325/jotags.2020.604
ISNAD ÖN ESEN, FUNDA vd. "Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Datça Badem Çiçeği Festivali". Journal of Tourism and Gastronomy Studies 8/2 (2020), 1206-1221. https://doi.org/10.21325/jotags.2020.604