Yıl: 2014 Cilt: 28 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 53 - 64 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri

Öz:
Bu çalışmanın amacı; tüketim üzerine etkisi olduğu düşünülen tüketici özellikleri iletüketicilerin satın alımına ve tüketimlerine etkisi olan zevk, tercih ve alışkanlıklarını incelemektir.Bingöl ili merkez ilçedeki hane halkının kanatlı eti tüketicilerinin gelir seviyesi, gıda harcamaları,karar alma ve satın alma süreçleri ele alınmıştır. Bu amaçla 384 aile ile anket yapılmıştır. Yapılananket sayısı ana kitle oranlarına dayalı kümelendirilmemiş tek aşamalı basit tesadüfî olasılıkörneklemesi ile belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; anket yapılan bireylerin %70i tavuk etitüketmeyi tercih ederken, %30u kırmızı et tüketmeyi tercih ettiklerini belirtmişlerdir. Ankete katılanbireyler tavuk etini %89 oranında tanınmış marka ve ambalajlı olarak aldıklarını, %11 oranında isemarkasız ve ambalajsız olarak aldıklarını belirtmişlerdir.
Anahtar Kelime:

Konular: Ziraat Mühendisliği

The Preferences of Poultry Meat Consumption of Household in Central District of Bingöl

Öz:
Purpose of this study is thought to be the effect on consumption and consumercharacteristics and preferences of consumers to enjoy the purchase and consumption habits toexamine the effect. The income level of the consumers of poultry meat in the district in the provinceof Bingol, food expenditures, decision-making and buying processes are discussed. The data in thisstudy was obtained by questionnaire from 384 household. Sample size of the study was determinedwith Unclustered Probability Sampling Method. According to the survey, while 70% of peoplesurveyed prefer to consume chicken meat, 30% stated that they prefer to consume red meat. 89% ofthose surveyed said they purchase chicken as well-known brands and packaged, 11% reported thatthey purchase in bulk and branded.
Anahtar Kelime:

Konular: Ziraat Mühendisliği
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA KARAKAYA E, INCI H (2014). Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. , 53 - 64.
Chicago KARAKAYA ERSIN,INCI HAKAN Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. (2014): 53 - 64.
MLA KARAKAYA ERSIN,INCI HAKAN Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. , 2014, ss.53 - 64.
AMA KARAKAYA E,INCI H Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. . 2014; 53 - 64.
Vancouver KARAKAYA E,INCI H Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. . 2014; 53 - 64.
IEEE KARAKAYA E,INCI H "Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri." , ss.53 - 64, 2014.
ISNAD KARAKAYA, ERSIN - INCI, HAKAN. "Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri". (2014), 53-64.
APA KARAKAYA E, INCI H (2014). Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(1), 53 - 64.
Chicago KARAKAYA ERSIN,INCI HAKAN Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, no.1 (2014): 53 - 64.
MLA KARAKAYA ERSIN,INCI HAKAN Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.28, no.1, 2014, ss.53 - 64.
AMA KARAKAYA E,INCI H Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2014; 28(1): 53 - 64.
Vancouver KARAKAYA E,INCI H Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2014; 28(1): 53 - 64.
IEEE KARAKAYA E,INCI H "Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri." Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28, ss.53 - 64, 2014.
ISNAD KARAKAYA, ERSIN - INCI, HAKAN. "Bingöl İli Merkez İlçesi Hane Halkının Kanatlı Eti Tüketim Tercihleri". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/1 (2014), 53-64.