Yıl: 1998 Cilt: 8 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 106 - 114 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri

Öz:
: Bu araştırma; Tokat ekolojik şartlarında kış döneminde yetiştirilmesi düşünülen Macar fiği ve arpa 'da en uygun karışım oranlarım belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada en yüksek ortalama yeşil ot verimi 3486,5 kg/da ile 8 kg/da Macar fiği (Vıcia pannonica Craniz.) + 8 kg/da arpa (Hordeum vulgare L.) (% 50-50) ve 3448,2 kg/da ile 8 kg/da Macar fiği + 4 kg/da arpa (% 67-33) karışımlarından elde edilmiştir. En fazla kuru madde verimi (1222,2 kg/da) ve ham protein verimi ise 8 kg/da Macar fiği + 4 kg/da arpa (% 67-33) karışımlarından elde edilmiştir.
Anahtar Kelime: Tokat verim arpa karışık ekim Macar fiği kalite

Konular: Biyoloji Bahçe Bitkileri Ziraat Mühendisliği

The effects of various hungarian vetch + barley mixtures ratio on yield and quality in Tokat conditions

Öz:
This study was conducted to determine the best ratio of Hungarian vetch (Vicia pannonica Crantz.) and barley (Hordeum vulgare L.) mixtures grown during the winter period. In this research; the highest average yield were obtained from 8+8 kg/da (3486.5 kg/da) and 8+4 kg/da (3448.2 kg/da) mixtures. The highest dry matter and crude protein yield was obtained from 8 + 4 (1222.2; 184.1 kg/da) combinations
Anahtar Kelime: Hungarian vetch quality Tokat yields barley mixed cropping

Konular: Biyoloji Bahçe Bitkileri Ziraat Mühendisliği
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA İPTAŞ S, Yılmaz M (1998). Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. , 106 - 114.
Chicago İPTAŞ Selahattin,Yılmaz Mustafa Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. (1998): 106 - 114.
MLA İPTAŞ Selahattin,Yılmaz Mustafa Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. , 1998, ss.106 - 114.
AMA İPTAŞ S,Yılmaz M Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. . 1998; 106 - 114.
Vancouver İPTAŞ S,Yılmaz M Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. . 1998; 106 - 114.
IEEE İPTAŞ S,Yılmaz M "Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri." , ss.106 - 114, 1998.
ISNAD İPTAŞ, Selahattin - Yılmaz, Mustafa. "Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri". (1998), 106-114.
APA İPTAŞ S, Yılmaz M (1998). Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi, 8(2), 106 - 114.
Chicago İPTAŞ Selahattin,Yılmaz Mustafa Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi 8, no.2 (1998): 106 - 114.
MLA İPTAŞ Selahattin,Yılmaz Mustafa Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol.8, no.2, 1998, ss.106 - 114.
AMA İPTAŞ S,Yılmaz M Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1998; 8(2): 106 - 114.
Vancouver İPTAŞ S,Yılmaz M Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri. ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1998; 8(2): 106 - 114.
IEEE İPTAŞ S,Yılmaz M "Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri." ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi, 8, ss.106 - 114, 1998.
ISNAD İPTAŞ, Selahattin - Yılmaz, Mustafa. "Tokat şartlarında yetiştirilen değişik macar fiği + arpa karışım oranlarının verim ve kaliteye etkileri". ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi 8/2 (1998), 106-114.