Yıl: 2017 Cilt: 5 Sayı: Special Issue 2 Sayfa Aralığı: 151 - 161 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği

Öz:
Üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimi olan ekolojik tarım; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumayı amaçlamaktadır. İnsanların daha sağlıklı beslenme bilinci ve alışkanlığı kazanması ile çevrenin korunmasına verilen önem artmış insanlar ekolojik tarım ürünlerine yönelmişlerdir. Tarım ve turizm ilişkisi çevre bilincinden etkilenerek ekoturizm, ekolojik tarım turizmi gibi içerisinde ekolojik tarım ürünlerinin yer aldığı turizm alanlarını doğurmuştur. Ekolojik tarım turizminin doğayı koruyan, ekolojik ürünlerin üretilmesini ve tüketilmesini teşvik eden, turizmden kaynaklanan doğadaki tahribatı asgariye indiren ve yerel ve ulusal kalkınmaya olumlu yanları düşünüldüğünde ekolojik tarım turizminin geliştirilmesi önem kazanmaktadır. Trakya Bölgesi bereketli toprakları ve ekoturizm olanakları ile geleceğin ekolojik tarım turizm destinasyonu olmaya adaydır. Bu çalışmada, ekolojik tarım ve turizm ilişkisini ortaya koyan ulusal ve uluslararası alan yazınlar araştırılmıştır. Çalışmada, Trakya Bölgesi'nin ekolojik tarım ürünlerinin üretilmesine oldukça uygun alanlarının olduğu ayrıca bölgenin ekoturizm potansiyeli de düşünüldüğünde, henüz yeni bir trend olan ekolojik tarım turizminin Trakya Bölgesinde uygulanabilirliği ve pazarlanabilirliğine dikkat çekilmiş ve bu konuda detaylı bilgiler verilerek öneriler sunulmuştur
Anahtar Kelime:

Konular: Çevre Çalışmaları Coğrafya Ekoloji Ziraat Mühendisliği

(Potential and Marketability of Ecological Agriculture Tourism in Thrace Region)

Öz:
Ecological agriculture which consists of the controlled and certified agricultural production withoutincluding chemicals at every stage from production to consumption process; aims to protect theplant, animal and human health without polluting the soil, water and air. As people gain healthyeating awareness and habits, the emphasis for the environmental protection has increased andpeople turn into ecological agriculture products. The relationship between agriculture and tourismaffected by the environmental consciousness generated ecotourism and ecological agriculturetourism concepts which include ecological agriculture products. The improvement of the ecologicalagriculture tourism is significant and necessary as it protects nature, supports the production andconsumption of ecological products, decreases the damages due to tourism facilities, and supportsboth local and international developments. Grounded on this, Thrace region is an importantcandidate destination for ecological agriculture tourism by means of fertile soils and ecotourismopportunities. In this study, national and international studies examining the relationship betweenecological agriculture and tourism are investigated and presented. In this vein, this study concludedthat Thrace Region has many appropriate fields regarding ecological agriculture products and in thelight of the ecotourism potential of the region, the applicability of the ecological agriculture tourismin Thrace Region and marketing opportunities are highlighted with in-depth information. In thisregard, suggestions and implementations are offered for further research.
Anahtar Kelime:

Konular: Çevre Çalışmaları Coğrafya Ekoloji Ziraat Mühendisliği
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Ugurlu K, ÖZTÜRK H (2017). Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. , 151 - 161.
Chicago Ugurlu Kaplan,ÖZTÜRK Handan Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. (2017): 151 - 161.
MLA Ugurlu Kaplan,ÖZTÜRK Handan Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. , 2017, ss.151 - 161.
AMA Ugurlu K,ÖZTÜRK H Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. . 2017; 151 - 161.
Vancouver Ugurlu K,ÖZTÜRK H Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. . 2017; 151 - 161.
IEEE Ugurlu K,ÖZTÜRK H "Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği." , ss.151 - 161, 2017.
ISNAD Ugurlu, Kaplan - ÖZTÜRK, Handan. "Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği". (2017), 151-161.
APA Ugurlu K, ÖZTÜRK H (2017). Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5(Special Issue 2), 151 - 161.
Chicago Ugurlu Kaplan,ÖZTÜRK Handan Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies 5, no.Special Issue 2 (2017): 151 - 161.
MLA Ugurlu Kaplan,ÖZTÜRK Handan Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.5, no.Special Issue 2, 2017, ss.151 - 161.
AMA Ugurlu K,ÖZTÜRK H Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2017; 5(Special Issue 2): 151 - 161.
Vancouver Ugurlu K,ÖZTÜRK H Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2017; 5(Special Issue 2): 151 - 161.
IEEE Ugurlu K,ÖZTÜRK H "Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği." Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5, ss.151 - 161, 2017.
ISNAD Ugurlu, Kaplan - ÖZTÜRK, Handan. "Trakya Bölgesinin Ekolojik Tarım Turizmi Potansiyeli ve Pazarlanabilirliği". Journal of Tourism and Gastronomy Studies 5/Special Issue 2 (2017), 151-161.