Yıl: 2017 Cilt: 5 Sayı: Special Issue 2 Sayfa Aralığı: 219 - 229 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı

Öz:
Tarih boyunca diğer birçok kültürlerle yaşanan etkileşim, geniş bir coğrafyada hüküm sürmesi ve bu hüküm sürdüğü coğrafyada farklı kültürlerin bir arada yaşaması gibi nedenler Türk mutfağının zenginleşesi ve çeşitlenmesine katkı sağlamıştır. Türk Mutfak kültürü ve zenginliği ile ilgili yapılan değerlendirmeler incelendiğinde, Türk Mutfağının farklı kültürleri etkilemesi, bu kültürlerden etkilenmesi ve köklü bir geçmişe sahip olması zenginliğine vurgu yapılarak dünya mutfakları içerisinde en önemli ilk üç mutfaktan (Fransız ve Çin mutfağı ile birlikte) biri olduğu savunulmaktadır. Yapılan bu çalışmanın amacı, internet üzerinden dünyanın en iyi mutfakları ile ilgili bilgi veren internet sayfalarında Türk mutfağının yerini belirlemektir. Belirtilen bu amaca ulaşmak için dünyanın en iyi mutfakları ile ilgili bilgi veren ve en çok ziyaret edilen internet sayfaları incelenmiştir. Yapılan bu inceleme sonucunda, arama motorlarında en çok ziyaret edilen 16 adet web sayfası arasında 9'unda Türk Mutfağı'nın yer aldığı, en iyi ülke sıralamaları yapılan ve Türk Mutfağı'nın yer aldığı web sayfalarında ise ortaya çıkan durumun istenilen seviyelerde olmadığı belirlenmiştir
Anahtar Kelime:

Konular: İletişim Tarih Kültürel Çalışmalar

(The Best Cuisines in the World and Turkish Cuisine)

Öz:
Throughout the history, the interaction with many other cultures has contributed to therichness and diversification of Turkish cuisine due to its domination in a vast geographyand co-existence of diverse cultures in such geography. By considering the assessmentsabout the culture and richness of Turkish Cuisine, the impacts of Turkish cuisine on otherdifferent cultures as well as the impacts of other cultures on Turkish cuisine and its deeprootedhistory are emphasized and Turkish cuisine is argued to be one of the top threecuisines in the world (along with French and Chinese cuisines). The purpose of this studyis to identify the place of Turkish cuisine on the webpages that provide online informationabout the best cuisines in the world. To achieve this indicated purpose, we have studiedthe most visited webpages that provide information about the best cuisines in the world.As a result of this study, it has been determined that Turkish Cuisine is listed in the 9 ofthe 16 most-visited webpages in search engines but the result is not at desired level interms of the webpages that contain Turkish Cuisine and that list the best countries.
Anahtar Kelime:

Konular: İletişim Tarih Kültürel Çalışmalar
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA GİRGİN G, demir ö, ÇETİNKAYA V (2017). Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. , 219 - 229.
Chicago GİRGİN GÖKSEL KEMAL,demir özkan,ÇETİNKAYA Vahide Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. (2017): 219 - 229.
MLA GİRGİN GÖKSEL KEMAL,demir özkan,ÇETİNKAYA Vahide Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. , 2017, ss.219 - 229.
AMA GİRGİN G,demir ö,ÇETİNKAYA V Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. . 2017; 219 - 229.
Vancouver GİRGİN G,demir ö,ÇETİNKAYA V Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. . 2017; 219 - 229.
IEEE GİRGİN G,demir ö,ÇETİNKAYA V "Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı." , ss.219 - 229, 2017.
ISNAD GİRGİN, GÖKSEL KEMAL vd. "Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı". (2017), 219-229.
APA GİRGİN G, demir ö, ÇETİNKAYA V (2017). Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5(Special Issue 2), 219 - 229.
Chicago GİRGİN GÖKSEL KEMAL,demir özkan,ÇETİNKAYA Vahide Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. Journal of Tourism and Gastronomy Studies 5, no.Special Issue 2 (2017): 219 - 229.
MLA GİRGİN GÖKSEL KEMAL,demir özkan,ÇETİNKAYA Vahide Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.5, no.Special Issue 2, 2017, ss.219 - 229.
AMA GİRGİN G,demir ö,ÇETİNKAYA V Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2017; 5(Special Issue 2): 219 - 229.
Vancouver GİRGİN G,demir ö,ÇETİNKAYA V Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2017; 5(Special Issue 2): 219 - 229.
IEEE GİRGİN G,demir ö,ÇETİNKAYA V "Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı." Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5, ss.219 - 229, 2017.
ISNAD GİRGİN, GÖKSEL KEMAL vd. "Dünyanın En İyi Mutfakları ve Türk Mutfağı". Journal of Tourism and Gastronomy Studies 5/Special Issue 2 (2017), 219-229.