Yıl: 2017 Cilt: 6 Sayı: 5 Sayfa Aralığı: 97 - 112 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ

Öz:
Türk kültürü içerisinde, yemek kültürü de çok önemli bir yere sahiptir. Türklerin yıllar boyunca yaşadıkları ve hükümdarlık sürdürdükleri coğrafyalar ve bu coğrafyalarda yaşayan diğer kültürlerle olan etkileşim "Türk Mutfağı"nın günümüzdeki popülerliğine ulaşmasına katkı sağlamıştır. Kültürel etkileşimlerle zenginleşen Türk Mutfağı, Türk Cumhuriyetlerindeki yemek kültürü ile de benzerlik göstermektedir. Bu çalışmanın amacı, Türkiye'ye Türk Cumhuriyetlerinden eğitim amaçlı gelen soydaşların Türk Mutfağı hakkındaki görüşlerini belirlemektir. Bu amaç kapsamında, Türk Cumhuriyetlerinden Balıkesir Üniversitesi'ne gelen öğrencilere yönelik bir anket formu oluşturulmuştur. Toplam 376 anket formu değerlendirilmeye uygun bulunup analize tabi tutulmuştur. Elde edilen bulgulara göre katılımcıların Türk mutfağının çeşitlilik açısından zengin bir yemek kültürüne sahip olduğu, Türk yemeklerini lezzetli buldukları belirlenmiştir. Ayrıca katılımcıların Türk yemeklerinin kaliteli, doyurucu ve güvenli olarak görmesi de belirlenen diğer önemli sonuçlardır
Anahtar Kelime:

DETERMINATION OF THE STUDENTS WHO COME FROM TURKISH REPUBLICS OPINION ABOUT TURKISH CUISINE

Öz:
In Turkish culture, food culture also has a very important place. The geographies where the Turks lived and ruled for years and interaction with other cultures living in these geographies contributed to the achievement of "Turkish Cuisine" in today's popularity. Turkish Cuisine is also similar to the food culture in the Turkic Republics. The aim of this study is to determine the opinions of the compatriots coming to Turkey from Turkic Republics for education about Turkish Cuisine. For this purpose, a survey form was prepared for the students from Balıkesir University from Turkic Republics. According to the findings, the participants determined Turkish cuisine as rich food culture in terms of diversity and they find Turkish food delicious.It is also important to note that participants see Turkish food as good quality, satisfying and safe
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA GİRGİN G, OFLAZ M, KARAMAN N (2017). TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. , 97 - 112.
Chicago GİRGİN GÖKSEL KEMAL,OFLAZ MUSA,KARAMAN NİLGÜN TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. (2017): 97 - 112.
MLA GİRGİN GÖKSEL KEMAL,OFLAZ MUSA,KARAMAN NİLGÜN TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. , 2017, ss.97 - 112.
AMA GİRGİN G,OFLAZ M,KARAMAN N TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. . 2017; 97 - 112.
Vancouver GİRGİN G,OFLAZ M,KARAMAN N TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. . 2017; 97 - 112.
IEEE GİRGİN G,OFLAZ M,KARAMAN N "TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ." , ss.97 - 112, 2017.
ISNAD GİRGİN, GÖKSEL KEMAL vd. "TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ". (2017), 97-112.
APA GİRGİN G, OFLAZ M, KARAMAN N (2017). TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. Manas Journal of Social Studies, 6(5), 97 - 112.
Chicago GİRGİN GÖKSEL KEMAL,OFLAZ MUSA,KARAMAN NİLGÜN TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. Manas Journal of Social Studies 6, no.5 (2017): 97 - 112.
MLA GİRGİN GÖKSEL KEMAL,OFLAZ MUSA,KARAMAN NİLGÜN TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. Manas Journal of Social Studies, vol.6, no.5, 2017, ss.97 - 112.
AMA GİRGİN G,OFLAZ M,KARAMAN N TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. Manas Journal of Social Studies. 2017; 6(5): 97 - 112.
Vancouver GİRGİN G,OFLAZ M,KARAMAN N TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ. Manas Journal of Social Studies. 2017; 6(5): 97 - 112.
IEEE GİRGİN G,OFLAZ M,KARAMAN N "TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ." Manas Journal of Social Studies, 6, ss.97 - 112, 2017.
ISNAD GİRGİN, GÖKSEL KEMAL vd. "TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN TÜRK MUTFAĞI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ". Manas Journal of Social Studies 6/5 (2017), 97-112.