Yıl: 2017 Cilt: 5 Sayı: 13 Sayfa Aralığı: 1737 - 1743 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Öz:
Günümüzde giderek önemi artan ve alternatif turizm çeşitlerinden biri olan agro-turizm, tarım ve turizmin bir araya gelmesi ile ortaya çıkmıştır. Agro-turizm, yoğun şehir yaşantısından uzaklaşmak isteyen bireylerin genellikle çiftlik tarzı evlerde konakladığı, organik ürünlerden faydalandığı doğa ile iç içe yapılan bir turizm faaliyetidir. Özellikle gelişmiş ülkelerde oldukça yaygın olan bu turizm çeşidinin ekonomik, sosyolojik ve biyolojik açıdan birçok katkısı bulunmaktadır. Agro-turizm ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesinde yaygın olarak faaliyet göstermektedir. Gümüşhane, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi arasında kalan, bu iki bölgenin iklimini yaşayan ve 113 bin ha'lık tarıma elverişli araziye sahip bir bölgedir. Diğer yandan gerek doğal güzellikleri gerek kültürel mirası ile hâlihazırda bir turizm potansiyeline sahip olan Gümüşhane ilinin agroturizm açısından da değerlendirilmesi gerektiği düşünülmektedir. Bu bağlamda çalışmada, ilin agro-turizm potansiyeli değerlendirilerek, agro-turizm açısından SWOT analizi yapılmış ve son olarak ilin agro-turizm potansiyelinin geliştirilmesi kapsamında öneriler sunulmuştur. Bu amaçla, ikincil kaynaklardan yararlanılarak veri toplanmıştır.
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Coğrafya

Assessment of Agro-Tourism Potential of Gümüşhane Province

Öz:
The agro-tourism, which is one of the alternative tourism types and increasinglybecoming significant today, has developed by combination of agriculture and tourism.Agro-tourism is a tourism activity in which individuals preferring to move away fromintense urban life usually accommodate in farm type houses and consume organicproducts in touch with nature. This type of tourism is particularly common in developedcountries and has a lot of contributions in economical, sociological and biologicalaspects. In Turkey, agro-tourism is particularly more active in Aegean and MediterraneanRegions. Gümüşhane is a region which stays between Eastern Anatolian and black SeaRegions, experiences the climates of both regions and has a 113 thousand ha arable land.On the other hand, it is considered that Gümüşhane province should be assessed in termsof agro-tourism as it already has a tourism potential both with its natural beauties andcultural heritage. In this regard, agro-tourism potential of the province was assessed in thestudy and SWOT analysis was made in terms of agro-tourism, and finally; suggestionswere offered under the development of agro-tourism potential of the province. For thatpurpose, secondary sources were used to collect data.
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Coğrafya
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA AKYÜREK S, Karabulut B (2017). Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. , 1737 - 1743.
Chicago AKYÜREK Suat,Karabulut Besim Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. (2017): 1737 - 1743.
MLA AKYÜREK Suat,Karabulut Besim Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. , 2017, ss.1737 - 1743.
AMA AKYÜREK S,Karabulut B Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. . 2017; 1737 - 1743.
Vancouver AKYÜREK S,Karabulut B Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. . 2017; 1737 - 1743.
IEEE AKYÜREK S,Karabulut B "Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi." , ss.1737 - 1743, 2017.
ISNAD AKYÜREK, Suat - Karabulut, Besim. "Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi". (2017), 1737-1743.
APA AKYÜREK S, Karabulut B (2017). Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, 5(13), 1737 - 1743.
Chicago AKYÜREK Suat,Karabulut Besim Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi 5, no.13 (2017): 1737 - 1743.
MLA AKYÜREK Suat,Karabulut Besim Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, vol.5, no.13, 2017, ss.1737 - 1743.
AMA AKYÜREK S,Karabulut B Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi. 2017; 5(13): 1737 - 1743.
Vancouver AKYÜREK S,Karabulut B Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi. 2017; 5(13): 1737 - 1743.
IEEE AKYÜREK S,Karabulut B "Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi." Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, 5, ss.1737 - 1743, 2017.
ISNAD AKYÜREK, Suat - Karabulut, Besim. "Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi". Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi 5/13 (2017), 1737-1743.