Yıl: 2019 Cilt: 7 Sayı: 4 Sayfa Aralığı: 3275 - 3289 Metin Dili: Türkçe DOI: 10.21325/jotags.2019.528 İndeks Tarihi: 18-06-2020

Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi

Öz:
Bu çalışma, Türkiye’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim gören lisans,yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin organik gıdayı ne şekilde algıladıklarınıölçmeyi amaçlamıştır. Bu amaç doğrultusunda, gıdaların işlenmesinde ve tüketiciyehazır hale getirilmesinde önemli bir göreve sahip olan geleceğin aşçılarının organikgıda konusundaki algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmada, katılımcılarınorganik gıda konusundaki algılarının derinlemesine incelenmesi için Kelimeİlişkilendirme Testi (KİT) yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışma kapsamında Türkiye’deçeşitli üniversitelerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim gören otuzöğrenciye ulaşılmıştır. Analizler sonunda katılımcıların organik gıda kavramı ile alakalıtoplam 85 kelime söyledikleri ve bu kelimelerin 209 kez tekrar edildiği belirlenmiştir.Katılımcıların organik gıda konusundaki yaptıkları tanımlar ise literatürde yapılantanımlarla benzeşmektedir.
Anahtar Kelime:

Analysis of Organic Food Concept Throught the Word Association Test

Öz:
The current study aims to measure how the concept of organic food is perceived by undergraduate, postgraduate and doctorate degree students studying in the field of Gastronomy and Culinary Arts in Turkey. For this purpose, the perceptions of the future Chefs about organic food, who play an important role in processing and making food ready for consumption, have been tried to be put forward. In the study, Word Association Test (WAT) method was employed to investigate the organic food perceptions of respondents in depth. In the scope of the study, thirty students studying in Gastronomy and Culinary Arts departments of various universities in Turkey were interviewed. As a result of analyses, it was noted that the respondents articulated a total of 85 words related to the concept of organic food and these words were repeated 209 times. The definitions of the respondents about organic food are similar to those provided in the literature.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Onat G, KESKİN E (2019). Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. , 3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
Chicago Onat Gökhan,KESKİN EMRAH Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. (2019): 3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
MLA Onat Gökhan,KESKİN EMRAH Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. , 2019, ss.3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
AMA Onat G,KESKİN E Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. . 2019; 3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
Vancouver Onat G,KESKİN E Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. . 2019; 3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
IEEE Onat G,KESKİN E "Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi." , ss.3275 - 3289, 2019. 10.21325/jotags.2019.528
ISNAD Onat, Gökhan - KESKİN, EMRAH. "Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi". (2019), 3275-3289. https://doi.org/10.21325/jotags.2019.528
APA Onat G, KESKİN E (2019). Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(4), 3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
Chicago Onat Gökhan,KESKİN EMRAH Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies 7, no.4 (2019): 3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
MLA Onat Gökhan,KESKİN EMRAH Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.7, no.4, 2019, ss.3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
AMA Onat G,KESKİN E Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2019; 7(4): 3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
Vancouver Onat G,KESKİN E Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2019; 7(4): 3275 - 3289. 10.21325/jotags.2019.528
IEEE Onat G,KESKİN E "Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi." Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7, ss.3275 - 3289, 2019. 10.21325/jotags.2019.528
ISNAD Onat, Gökhan - KESKİN, EMRAH. "Organik Gıda Kavramının Kelime İlişkilendirme Testi Aracılığıyla Analizi". Journal of Tourism and Gastronomy Studies 7/4 (2019), 3275-3289. https://doi.org/10.21325/jotags.2019.528