Yıl: 2019 Cilt: 7 Sayı: 11 Sayfa Aralığı: 1844 - 1857 Metin Dili: Türkçe DOI: 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751 İndeks Tarihi: 03-09-2020

Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi

Öz:
Balık insan sağlığı açısından önemli bir besin kaynağıdır. Üç tarafı denizler ile çevrili olmasınarağmen Türkiye’de balık talebi yeterli değildir. Bir malın talebini başta tüketici geliri ve fiyatı olmaküzere pek çok faktör belirlemektedir.128.537 kişilik nüfusa sahip Kastamonu şehir merkezindetüketicilerin balık tüketim tercihlerini, sıklığını belirlemek amacıyla anket uygulanmıştır. Anketsonuçlarına göre Kastamonu şehir merkezinde balık tüketimi arzulanan seviyede değildir. Üstelikfiyatı kırmızı ete göre daha düşük olmasına rağmen gelir düzeyi düşük olan kesim tarafından tercihedilmemektedir. Balık tüketiminin büyük kısmı gelir düzeyi yüksek olanlar tarafından gerçekleştirilmektedir.
Anahtar Kelime:

Seafood Consumption Preferences and Fish Demand in Kastamonu

Öz:
Fish is an important food source for human health. Despite being surrounded on three sides by seas, fish demand is not enough demand in Turkey. The demand for a good is determined by many factors, especially the income of consumer and price of an item. In Kastamonu city centre with a population of 128.537, a questionnaire is applied to determine the consumption and frequency of fish consumption. According to the survey results, the consumption of fish in Kastamonu city centre is not at a desirable level. Although the price of fish is lower than that of red meat, it is not preferred by the low-income group. Most fish consumption is carried out by those with high-income levels.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA dilek s, PARUĞ Ş, Paruğ A, Kesgingöz H (2019). Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. , 1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
Chicago dilek serkan,PARUĞ Ş Şenol,Paruğ Ayla,Kesgingöz Hayrettin Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. (2019): 1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
MLA dilek serkan,PARUĞ Ş Şenol,Paruğ Ayla,Kesgingöz Hayrettin Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. , 2019, ss.1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
AMA dilek s,PARUĞ Ş,Paruğ A,Kesgingöz H Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. . 2019; 1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
Vancouver dilek s,PARUĞ Ş,Paruğ A,Kesgingöz H Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. . 2019; 1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
IEEE dilek s,PARUĞ Ş,Paruğ A,Kesgingöz H "Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi." , ss.1844 - 1857, 2019. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
ISNAD dilek, serkan vd. "Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi". (2019), 1844-1857. https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
APA dilek s, PARUĞ Ş, Paruğ A, Kesgingöz H (2019). Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, 7(11), 1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
Chicago dilek serkan,PARUĞ Ş Şenol,Paruğ Ayla,Kesgingöz Hayrettin Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi 7, no.11 (2019): 1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
MLA dilek serkan,PARUĞ Ş Şenol,Paruğ Ayla,Kesgingöz Hayrettin Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, vol.7, no.11, 2019, ss.1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
AMA dilek s,PARUĞ Ş,Paruğ A,Kesgingöz H Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi. 2019; 7(11): 1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
Vancouver dilek s,PARUĞ Ş,Paruğ A,Kesgingöz H Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi. 2019; 7(11): 1844 - 1857. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
IEEE dilek s,PARUĞ Ş,Paruğ A,Kesgingöz H "Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi." Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, 7, ss.1844 - 1857, 2019. 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
ISNAD dilek, serkan vd. "Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi". Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi 7/11 (2019), 1844-1857. https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751