Yıl: 2019 Cilt: 7 Sayı: 9 Sayfa Aralığı: 1497 - 1502 Metin Dili: Türkçe DOI: 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564 İndeks Tarihi: 01-09-2020

Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı

Öz:
Bu çalışmada, hanehalkı gıda harcaması içerisinde tavukçuluk ürünlerinin payının bölgelere, yaşgruplarına, eğitim düzeylerine, gelir gruplarına ve meslek gruplarına göre değişimi incelendi.Araştırmada, TR72 Bölgesinde (Kayseri, Sivas, Yozgat) ikamet eden 1350 adet tüketicilerle yapılananketlerden elde edilen veriler kullanıldı. Araştırma yapılan bölgede hanehalkı gıda harcamalarıiçerisinde tavukçuluk ürünlerinin aldığı pay ortalama %10 olup, öğrenim durumuna, meslek ve aylıkgelir gruplarına göre önemli farklılıklar göstermiştir. Benzer şekilde, bölgede yer alan Kayseri, Sivasve Yozgat illerinde hanehalkı gıda harcamaları içerisinde tavukçuluk ürünlerinin aldığı paybakımından istatistiki önemli farklılıklar bulunmuştur. Elde edilen sonuçlara göre, tavukçulukürünlerinin tüketimi üzerine bölgesel ve demografik özellikler önemli etkide bulunmaktadır.Tavukçuluk ürünlerinin üretim ve pazarlamasında, tüketim üzerine etkili olan faktörlerin dikkate alınmasında yarar vardır.
Anahtar Kelime:

Household Expenditure Analysis and Ratio of Poultry Products in Food Expenditures

Öz:
In this study, the changes in the ratio of poultry products in household food expenditure by regions, age groups, education levels, income groups and occupational groups were examined. In this research, data obtained from surveys conducted with 1350 consumers residing in TR72 Region (Kayseri, Sivas, Yozgat) were used. The ratio of poultry products in household food expenditures is approximately 10% and showed significant differences according to education level, occupation and monthly income groups. Similarly, statistically significant differences were found in the share of poultry products in household food expenditures in Kayseri, Sivas and Yozgat provinces in the region. According to the results, regional and demographic characteristics have a significant effect on the consumption of poultry products. In the production and marketing of poultry products, it is useful to consider the factors that affect consumption.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Bircan H, Eleroğlu H (2019). Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. , 1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
Chicago Bircan Hudaverdi,Eleroğlu Hasan Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. (2019): 1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
MLA Bircan Hudaverdi,Eleroğlu Hasan Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. , 2019, ss.1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
AMA Bircan H,Eleroğlu H Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. . 2019; 1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
Vancouver Bircan H,Eleroğlu H Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. . 2019; 1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
IEEE Bircan H,Eleroğlu H "Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı." , ss.1497 - 1502, 2019. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
ISNAD Bircan, Hudaverdi - Eleroğlu, Hasan. "Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı". (2019), 1497-1502. https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
APA Bircan H, Eleroğlu H (2019). Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, 7(9), 1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
Chicago Bircan Hudaverdi,Eleroğlu Hasan Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi 7, no.9 (2019): 1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
MLA Bircan Hudaverdi,Eleroğlu Hasan Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, vol.7, no.9, 2019, ss.1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
AMA Bircan H,Eleroğlu H Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi. 2019; 7(9): 1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
Vancouver Bircan H,Eleroğlu H Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi. 2019; 7(9): 1497 - 1502. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
IEEE Bircan H,Eleroğlu H "Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı." Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, 7, ss.1497 - 1502, 2019. 10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564
ISNAD Bircan, Hudaverdi - Eleroğlu, Hasan. "Hanehalkı Gider Analizi ve Gıda Harcamalarında Tavukçuluk Ürünlerinin Oranı". Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi 7/9 (2019), 1497-1502. https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i9.1497-1502.2564