Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma
Yıl: 2020 Cilt: 31 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 92 - 95 Metin Dili: Türkçe DOI: 10.17123/atad.713586 İndeks Tarihi: 02-11-2020
Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma
Öz: -
Anahtar Kelime: Belge Türü: Makale Makale Türü: Derleme Erişim Türü: Erişime Açık
- Altaş, A ve Acar, Y. (2018). Bibliometric Profile of the Postgraduate Dissertations Written in the Field of Gastronomy, Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10 (3): 1-10.
- Arıkan, E., Sürücü, Ö.A. ve Arman, A. (2018). Yükseköğretim Kurumlarındaki Eğitim Mutfaklarında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6 (2): 592-601.
- Brillat- Savarin, J. A. (2006). Gastronomi Üzerine, Yemek ve Kültür, Ö. Açıkkol. (çev), 6: 16-21.
- Cheng, M., Ogbeide, G. A. ve Hamouz, F. L. (2011). The Development of Culinary Arts and Food Science into a New Academic Discipline- Culinology, Journal of Culinary Science & Technology, 9 (1): 17-26.
- Csergo, J. (2016). La Gastronomie est-elle Une Marchandise Culturelle Comme Une Autre? Chartres: Menufretin.
- Jeou-Shyan ve Lee, H. Y. (2010). What Does it Take to Be a Creative Culinary Artist?, Journal of Culinary Science and Technology, 5 (2-3): 5-22.
- Hegarty, J. (2011). Achieving Excellence by Means of critical Reflection and Cultural Imagination in Culinary Arts and Gastronomy Education, Journal of Culinary Sciences and Technology, 9 (2): 55-65.
- Hegarty, J. (2005), Developing “Subjects Fields” in Culinary Arts, Science, and Gastronomy, Journal of Culinary Science and Technology, 4 (1): 5-13.
- Hegarty, J. A. ve O’Mahony, G. B. (1999), Gastronomy: A Phenomenon of Cultural Expressionism and an Aesthetic for Living, Journal of Hospitality & Tourism Education, 11 (4): 25-29.
- Hertzman, J. L. (2008). A Suggested Curriculum for Associate Degree Culinary Arts Programs, Journal of Culinary Science and Techonology, 6 (4): 256-278.
- Öney, H. (2016). Gastronomi Eğitimi Üzerine Bir Değerlendirme, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 35: 193-203.
- Maberly, C. ve Reid, D. (2014). Gastronomy: An Approach To Studying Food, Nutrition & Food Science, 44 (4): 272– 278.
- Miller, J. ve Deutsch, J. (2010). Food Studies: An Introduction to Research Methods. Oxford: Berg.
- Neill, L., Poulston, J., Hemmington, N., Hall, C. ve Bliss, S. (2017). Gastronomy or Food Studies: A Case of Academic Distinction, Journal of Hospitality & Tourism Education, 29 (2): 91-99.
- Ory, P. (1998), Le Discours Gastronomique Français. Paris: Gallimard.
- Perullo, N. (ed) (2018). University of Gastronomic Sciences Pollenzo Manifesto. İtalya.
- Santich, B. (2004). The Study Of Gastronomy And Its Relevance To Hospitality Education And Training, International Journal of Hospitality Management, 23 (1).
- Sarıışık, M. ve Özbay, G. (2015). Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 26 (2): 264-278.
- Seyitoğlu, F. (2019). Defining the Current Position of the Gastronomy Field in Turkey, Journal of Culinary Science & Technology, DOI: 10.1080/15428052.2019.1692746.
- Tütüncü, Ö. (2019). Lisans Eğitiminde Mutfak Zanaatları ve Gastronomi, Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 30 (1): 93-97.
- Yaman, Z.Ö. ve Bulduk, S. (2019). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminin Kalite Göstergeleri Açısından Değerlendirilmesi, Business Management Studies: An International Journal, 7 (5): 2770-2804.
APA | Samancı Ö (2020). Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. , 92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
Chicago | Samancı Özge Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. (2020): 92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
MLA | Samancı Özge Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. , 2020, ss.92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
AMA | Samancı Ö Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. . 2020; 92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
Vancouver | Samancı Ö Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. . 2020; 92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
IEEE | Samancı Ö "Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma." , ss.92 - 95, 2020. 10.17123/atad.713586 |
ISNAD | Samancı, Özge. "Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma". (2020), 92-95. https://doi.org/10.17123/atad.713586 |
APA | Samancı Ö (2020). Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 31(1), 92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
Chicago | Samancı Özge Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 31, no.1 (2020): 92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
MLA | Samancı Özge Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.31, no.1, 2020, ss.92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
AMA | Samancı Ö Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2020; 31(1): 92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
Vancouver | Samancı Ö Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2020; 31(1): 92 - 95. 10.17123/atad.713586 |
IEEE | Samancı Ö "Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma." Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 31, ss.92 - 95, 2020. 10.17123/atad.713586 |
ISNAD | Samancı, Özge. "Gastronomi: Disiplinler Arası Bir Buluşma". Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 31/1 (2020), 92-95. https://doi.org/10.17123/atad.713586 |