Yıl: 2020 Cilt: 31 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 205 - 210 Metin Dili: Türkçe DOI: 10.17123/atad.777542 İndeks Tarihi: 02-11-2020

Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları

Öz:
-
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Derleme Erişim Türü: Erişime Açık
  • Akşit, E. E. (2005). Kızların Sessizliği Kız Enstitülerinin Uzun Tarihi. İstanbul: İletişim Yayınları.
  • Argunşah, M. ve Çakır, M. (2005). 15. Yüzyıl Osmanlı Mutfağı Muhammed Bin Mahmud Şirvani. İstanbul: Gökkubbe.
  • Aşçı Başı Tosun. (1927). Evde Aşçı Kadın Yahut Mükemmel Yemek Kitabı. İstanbul: Amidi Matbaası.
  • Ayşe Fahriye. (1883). Ev Kadını. İstanbul: Mahmut Bey Matbaası.
  • Barkan, Ö. L. (1979). İstanbul Saraylarına Ait Muhasebe Defterleri, Belgeler, IX, 13: 2- 380.
  • Cılızoğlu, L. (1972). Yemek Pişirme Temel Metot ve Uygulamaları.
  • Beslenme Yemek, Görgü Kuralları. Ankara: Mars Matbaası Dengizer, N. (1965). Ev Kadının Yemek Kitabı. İstanbul: İnkılap ve Aka.
  • Ertürk, N. (1972). Türk Mutfak Sanatı. İstanbul: Kıral Matbaası.
  • Fahriye Nedim. (1933). Alaturka ve Alafranga Mükemmel Yemek Kitabı. İstanbul: İnkılap Kitaphanesi.
  • Gökalp, G. ( 1966). Seçme Yemekler. İstanbul: Yenilik Basımevi.
  • Halıcı, F. (haz) (1992). Ali Eşref Dede’nin Yemek Risalesi. Ankara: Atatürk Kültür Merkezi Yayını.
  • Işın, M. (Çeviren). (1998). Mahmud Nedim bin Tosun Aşçıbaşı. İstanbul: YKY.
  • Işın, M. (haz) (2018). Fenn-i Tabahat 1340-41. İstanbul: Kitap Yayınevi.
  • İmer, İ. (1976). Tatlıdan Tuzluya Türk Sofrası Alaturka-Alafranga Yemekler ve Tatlılar. İstanbul: Geçit Kitapevi.
  • Kasapoğlu, T. (1977). Aile Yemekleri ve Sohbetleri. İstanbul: İnkılap ve Aka Kitapevi.
  • Kut, T. (1985). Açıklamalı Yemek Kitapları Bibliyografyası. Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Folklor Araştırma Dairesi Yayınları:67.
  • Kut, G. (1986). Et-Terkibat Fi Tabhi’l- Hulviyyat. Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Folklor Araştırma Dairesi Yayınları.
  • Kut, C (haz). (1997). Mehmet Kamil (1844) Melceü’t Tabbahin (Aşçıların Sığınağı). İstanbul: Duran Ofset.
  • Kut, T. (haz). (2018). Ayşe Fahriye Ev Kadını. İstanbul: Çiya Yayınları.
  • Özener, M. E. (Çeviren). (2015). Ağdiye Risalesi. İstanbul: İşaret Yayınları.
  • Reindl- Kiel, H. The Chickens of Paradise, Official meals in the mid-seventeenth century Ottoman palace. The Illuminated Table, the Prosperous House, Food and Shelter in Ottoman Material Culture. Würzburg: Ergon Verlag.
  • Samancı, Ö. (2014). Osmanlı-Türk Mutfağı Üzerine Bir Değerlendirme: Yemek Kitaplarında Alaturka-Alafranga İkilemi, Yemek ve Kültür Dergisi.
  • Samancı, Ö. (2015). La Cuisine d’Istanbul au 19e Siecle. Rennes: PUR-PUFR.
  • Samancı, Ö. (2015). “Yenileşme ve Cumhuriyet Dönemlerinde İstanbul’da Yemek Kültürü“ İstanbul Tarihi. İstanbul: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, Cilt-4: 200-215.
  • Samancı, Ö. (Çeviren). (2017). Yeni Yemek Kitabı. İstanbul: Çiya Yayınları.
  • Sefercioğlu, N. (1985). Türk Yemekleri (XVIII. Yüzyıla Ait Bir Yemek Risalesi). Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı Mifad.
  • Şevket, A. (1920). Aşçı Mektebi. İstanbul: Suhulet Kütüphanesi.
  • Tezcan, S. (1998). Bir Ziyafet Defteri. İstanbul: Simurg.
  • Tovmasyan, T. (Çeviren). (2008). Bogos Piranyan Aşçının Kitabı. İstanbul: Aras Yayınları.
  • Tovmasyan, T. (Çeviren). (2010). Mükemmel Yemek Kitabı. İstanbul: Aras Yayınları.
  • Yerasimos, S. (2002). Sultan Sofraları 15. ve 16. Yüzyılda Osmanlı Saray Mutfağı. İstanbul: YKY.
  • Yael, N. (2000). Evde Taylorizm: Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Yıllarında Ev İşinin Rasyonelleşmesi (1928-1940), Toplum ve Bilim 84 (Bahar): 51-74.
  • Yeğen, E. M. (1944). Alaturka ve Alafranga Yemek Öğretimi. İstanbul: İnkılap Yayınevi.
APA Samancı Ö (2020). Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. , 205 - 210. 10.17123/atad.777542
Chicago Samancı Özge Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. (2020): 205 - 210. 10.17123/atad.777542
MLA Samancı Özge Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. , 2020, ss.205 - 210. 10.17123/atad.777542
AMA Samancı Ö Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. . 2020; 205 - 210. 10.17123/atad.777542
Vancouver Samancı Ö Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. . 2020; 205 - 210. 10.17123/atad.777542
IEEE Samancı Ö "Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları." , ss.205 - 210, 2020. 10.17123/atad.777542
ISNAD Samancı, Özge. "Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları". (2020), 205-210. https://doi.org/10.17123/atad.777542
APA Samancı Ö (2020). Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 31(2), 205 - 210. 10.17123/atad.777542
Chicago Samancı Özge Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 31, no.2 (2020): 205 - 210. 10.17123/atad.777542
MLA Samancı Özge Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.31, no.2, 2020, ss.205 - 210. 10.17123/atad.777542
AMA Samancı Ö Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2020; 31(2): 205 - 210. 10.17123/atad.777542
Vancouver Samancı Ö Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2020; 31(2): 205 - 210. 10.17123/atad.777542
IEEE Samancı Ö "Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları." Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 31, ss.205 - 210, 2020. 10.17123/atad.777542
ISNAD Samancı, Özge. "Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları". Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 31/2 (2020), 205-210. https://doi.org/10.17123/atad.777542