Yıl: 2020 Cilt: 4 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 50 - 66 Metin Dili: Türkçe DOI: 10.26677/TR1010.2020.299 İndeks Tarihi: 06-05-2021

Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi

Öz:
Araştırmada Kırklareli dibek kahvehanesinin tercih edilme sebeplerinin belirlenmesi ve en sık kimler tarafından ziyaret edildiğinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Kırklareli dibek kahvehanesine gelen bireyler üzerine bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada kolayda örnekleme yöntemi kullanılmış ve veriler anket tekniği ile elde edilmiştir. 444 bireyden elde edilen verilerin yorumlanabilmesi için her bir ifadenin frekans ve yüzde dağılımları alınarak değerlendirilmiştir. Ayrıca çapraz tablo ve ki-kare bağımsızlık testi kullanılarak değişkenler arasında farklılık olup olmadığı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre; Kırklareli dibek kahvehanesinin tercih edilmesinin ilk sebebi; (x̄4,70) dibek kahvesinin lezzetli olmasıdır. İkinci sebep; (x̄4,65) kahvehanede çalışanların güler yüzlü ve saygılı olmalarıdır. Üçüncü sebep ise; (x̄4,54) bireylerin kahvehanede dibek kahvesi içmekten keyif almalarıdır. Kahvehanenin 18-25 yaş aralığında olanlar, bekarlar, lisans eğitimi alanlar ve erkekler tarafından tercih edildiği ortaya çıkarılmıştır. Ancak kahvehaneye sık gitme eğiliminde olanların 18-25 yaş aralığındaki kadınlar olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca cinsiyet, medeni durum, yaş, gelir durumu, öğrenim durumu, tanıtım değişkenlerine göre, kahvehaneye gitme sıklığı farklılık göstermektedir.
Anahtar Kelime:

Determination of the Reasons for Preference of Kırklareli Dibek Coffeehouse

Öz:
The aim of this study is to determine the reasons why Kırklareli dibek coffeehouse is preferredand to find out which by individuals are visited most frequently. For this purpose, a study hasbeen conducted on the individuals who come to Kırklareli dibek coffeehouse. In the study, easilysampling method has been used and data have been obtained by survey technique. In order tointerpret the data obtained from 444 individuals, frequency and percentage distributions of eachexpression have been evaluated. In addition, it has been tried to determine whether there has anydifference between the variables by using cross table and chi-square independence test.According to the results of the research; The first reason why Kırklareli dibek coffeehouse ispreferred (x̄4,70) that dibek coffee is delicious. The second reason (x̄4,65) is that the peopleworking in the coffeehouse are friendly and respectful. The third reason (x̄4,54) is that individualsenjoy drinking dibek coffee in the coffeehouse. It has been found out that the coffeehouse ispreferred by singles, undergraduate students, aged 18-25 years and men. However, it has beenfound that those who tend to frequently go to the coffeehouse are women between the ages of 18- 25. In addition, according to the variables of gender, marital status, age, income level, education level and publicity the frequency of going to coffeehouse differ from
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA deveci b (2020). Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. , 50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
Chicago deveci bilal Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. (2020): 50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
MLA deveci bilal Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. , 2020, ss.50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
AMA deveci b Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. . 2020; 50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
Vancouver deveci b Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. . 2020; 50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
IEEE deveci b "Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi." , ss.50 - 66, 2020. 10.26677/TR1010.2020.299
ISNAD deveci, bilal. "Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi". (2020), 50-66. https://doi.org/10.26677/TR1010.2020.299
APA deveci b (2020). Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 4(1), 50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
Chicago deveci bilal Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi 4, no.1 (2020): 50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
MLA deveci bilal Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.4, no.1, 2020, ss.50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
AMA deveci b Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi. 2020; 4(1): 50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
Vancouver deveci b Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi. 2020; 4(1): 50 - 66. 10.26677/TR1010.2020.299
IEEE deveci b "Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi." Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 4, ss.50 - 66, 2020. 10.26677/TR1010.2020.299
ISNAD deveci, bilal. "Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi". Türk Turizm Araştırmaları Dergisi 4/1 (2020), 50-66. https://doi.org/10.26677/TR1010.2020.299