Yıl: 1997 Cilt: 22 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 129 - 135 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi

Öz:
Bu çalışmada dondurulmuş hamur stabilitesi üzerine farklı kitle fermentasyon süreleri (0, 20,40, 60, 80,100,120 dakika) ve depolama sürelerinin (1 ve 2 ay) etkisi incelenmiştir. İstatistiksel önemde bulunan araştırma sonuçlarına göre (P<0.01), kitle fermentasyon süresinin artışı dondurulmuş hamurlarda maya sayısı, ve gaz üretim gücünde sürekli bir düşüşe sebep olurken, son fermentasyon süresini artırmıştır. Ekmek spesifik hacmi ise artan kitle fermentasyon süresine bağlı olarak sürekli bir düşme göstermiştir. Uzayan depolama peryodunun ise maya sayısı ve gaz üretim gücünde azalmaya, son fermentasyon süresinde ise artışa yol açtığı tesbit edilmiştir.
Anahtar Kelime: fermentasyon kararlılık dondurulmuş hamur dondurulmuş gıdalar ekmek mayası depolama ekmek kalitesi

Konular: Gıda Bilimi ve Teknolojisi

The effects of bulk fermentation time and storage period on frozen dough stability

Öz:
This study was conducted to investigate the effects of varying bulk fermentation times (0,20,40,60,80,100 and 120 mins.) and storage peridos (1 and 2 mo.) on the stability of frozen dough. Statistically significant differences (P<0.01) were reported. While the increase in bulk fermentation time caused decreases in yeast counts and gassing power of frozen dough, it caused an increase in its proof time. Bread specific volume showed a decrease with the rising bulk fermentation time. It was observed that prolongation of storage period caused decreases in yeast counts and gassing power, and increase in proof time of frozen dough.
Anahtar Kelime: bakers' yeast storage bread quality fermentation stability frozen dough frozen foods

Konular: Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA KOCA F, ANIL M, evren m (1997). Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. , 129 - 135.
Chicago KOCA Faik A.,ANIL Münir,evren mustafa Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. (1997): 129 - 135.
MLA KOCA Faik A.,ANIL Münir,evren mustafa Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. , 1997, ss.129 - 135.
AMA KOCA F,ANIL M,evren m Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. . 1997; 129 - 135.
Vancouver KOCA F,ANIL M,evren m Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. . 1997; 129 - 135.
IEEE KOCA F,ANIL M,evren m "Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi." , ss.129 - 135, 1997.
ISNAD KOCA, Faik A. vd. "Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi". (1997), 129-135.
APA KOCA F, ANIL M, evren m (1997). Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. GIDA, 22(2), 129 - 135.
Chicago KOCA Faik A.,ANIL Münir,evren mustafa Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. GIDA 22, no.2 (1997): 129 - 135.
MLA KOCA Faik A.,ANIL Münir,evren mustafa Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. GIDA, vol.22, no.2, 1997, ss.129 - 135.
AMA KOCA F,ANIL M,evren m Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. GIDA. 1997; 22(2): 129 - 135.
Vancouver KOCA F,ANIL M,evren m Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi. GIDA. 1997; 22(2): 129 - 135.
IEEE KOCA F,ANIL M,evren m "Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi." GIDA, 22, ss.129 - 135, 1997.
ISNAD KOCA, Faik A. vd. "Kitle fermentasyon süresi ve depolamanın dondurulmuş hamur stabilitesine etkisi". GIDA 22/2 (1997), 129-135.