Yıl: 1998 Cilt: 23 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 125 - 131 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma

Öz:
Bu çalışmada 6 adet vişne, 5 adet çilek, 4 adet kayısı ve 4 adet gül olmak üzere toplam 19 adet reçel örneğinin bileşimi incelenmiştir. Vişne, çilek, kayısı ve gül reçellerinde incelenen niteliklere ait ortalama değerler sırasıyla şöyledir: Kurumadde %78,93, 79,42, 78,12, 78,42; çözünür katı madde %72,78, 74,60, 72,88,,73,8; toplam şeker % 67,13, 69,37, 66,69, 68,45; Invert şeker %55,24, 44,61, 30,92, 41,08; sakkaroz %11,29, 23,53, 33,98, 26,00; pH 3,14, 3,25, 3,75, 3,35; titrasyon asitliği %0,87, 0,42, 0,43, 0,17; formol sayısı 9,3, 4,4, 8,0, 2,0; kül %0,26, 0,20, 0,34, 0,08; pektin %0,35, 0,37, 0,53, 0,42; hidroksimetilfurfural 101,32, 64,02, 91,36, 23,83 mg/kg. Ayrıca 3 vişne, 3 çilek, 3 gül ve 1 kayısı reçeli olmak üzere toplam 10 örnekte yapay boya varlığı belirlenmiştir.
Anahtar Kelime: kimyasal bileşim gıda kalitesi reçel fiziksel özellikler

Konular: Gıda Bilimi ve Teknolojisi

A research on composition of various jam samples

Öz:
In this study, a total of 19 jam samples were examined. For this purpose, 6 sourcherry, 5 strawberry, 4 apricot and 4 rose Jam samples were collected and analysed. The mean value of the investigate parameters for sourcherry, strawberry, apricot and rose jam samples were respectively determined as follows: dry matter 78,93, 79,42, 78,12, 78,42%; soluable solids 72,78, 74,60, 72,88, 73,8%; total sugar 67,13, 69,37, 66,69, 68,45%; invert sugar 55,24, 44,61, 30,92, 41,08%; sucrose 11,29, 23,53, 33,98, 26,00%; pH 3,14, 3,25, 3,75, 3,35; total acidity 0,87, 0,42, 0,43, 0,17; formol number 9,3, 4,4, 8,0, 2,0; ash 0,26, 0,20 0,34, 0,08%; pectin 0,35, 0,37, 0,53, 042%; hydroxymethylfurfurol 101,32, 64,02, 91,36, 23,83 mg/kg. Also, artificial color was determined in 3 sourcherry, 3 strawberry, 3 rose and 1 apricot jam samples.
Anahtar Kelime: physical properties chemical composition food quality jams

Konular: Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA ÜSTÜN N, TOSUN İ (1998). Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. , 125 - 131.
Chicago ÜSTÜN N. Şule,TOSUN İlkay Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. (1998): 125 - 131.
MLA ÜSTÜN N. Şule,TOSUN İlkay Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. , 1998, ss.125 - 131.
AMA ÜSTÜN N,TOSUN İ Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. . 1998; 125 - 131.
Vancouver ÜSTÜN N,TOSUN İ Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. . 1998; 125 - 131.
IEEE ÜSTÜN N,TOSUN İ "Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma." , ss.125 - 131, 1998.
ISNAD ÜSTÜN, N. Şule - TOSUN, İlkay. "Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma". (1998), 125-131.
APA ÜSTÜN N, TOSUN İ (1998). Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. GIDA, 23(2), 125 - 131.
Chicago ÜSTÜN N. Şule,TOSUN İlkay Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. GIDA 23, no.2 (1998): 125 - 131.
MLA ÜSTÜN N. Şule,TOSUN İlkay Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. GIDA, vol.23, no.2, 1998, ss.125 - 131.
AMA ÜSTÜN N,TOSUN İ Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. GIDA. 1998; 23(2): 125 - 131.
Vancouver ÜSTÜN N,TOSUN İ Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma. GIDA. 1998; 23(2): 125 - 131.
IEEE ÜSTÜN N,TOSUN İ "Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma." GIDA, 23, ss.125 - 131, 1998.
ISNAD ÜSTÜN, N. Şule - TOSUN, İlkay. "Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma". GIDA 23/2 (1998), 125-131.