Yıl: 2000 Cilt: 15 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 1 - 4 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri

Öz:
Bu çalışmada 12 çiğ, 12 pişmiş olmak üzere toplam 24 örnekte mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarında çiğ örneklerde toplam bakteri $3.8x10^6-1.8x10^8$ /g, maya-küf $9.7x10^4-2.2x10^6$ /g, koliform bakteri $3.9x10^2-8.7x10^4$ /g, E.coli $1.9x10^1-1.9x10^3$ /g, lipolitik bakteri $5.9x10^4-6.6x10^5$ /g ve proteolitik bakteri $8.8x10^4-5.4x10^5$/g; pişmiş örneklerde toplam bakteri $1.9x10^5-2.6x10^7$/g, maya-küf $9.9x10^3-3.1x10^5$ /g, koliform bakteri $3x10^1-2.9x10^3$ /g, E.coli $1xl0^1-3.9x10^2$ /g, lipolitik bakteri $4.8x10^3-3.8x10^5$ /g ve proteolitik bakteri $1.5x10^3-2.5x10^5$ /g arasında bulunmuştur.
Anahtar Kelime: küfler et ürünleri proteolitik bakteri lipolitik bakteriler örnek analiz gıda bulaşıklılığı et Escherichia coli koliform bakterileri mikrobiyoloji mayalar Samsun köfte

Konular: Mikrobiyoloji Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Ziraat Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi

The microbiological properties of the meatball sold outside (By whell barrow) in Samsun

Öz:
In this study, total 24 samples 12 of them as uncooked and 12 of them as cooked, were microbiologically analyzed. As a result of this analysis in the raw samples, total bacteria $3.8x10^6-1.8x10^8$ CFU/g, yeasts and molds 9.7x10^4-2.2x10^6$ CFU/g, coliform bacteria $3.9x10^2-8.7x10^4$ CFU/g, E.coli $1.9x10^1-1.9x103^$ CFU/g, lypolitic bacteria $5.9x10^4-6.6x10^5$ CFU/g, proteolytic bacteria $8.8x10^4-5.4x10^$ CFU/g; in the cooked samples total bacteria $1.9x10^5-2.6x10^7$ CFU/g, yeasts and molds $9.9x10^3-3.1x10^5$ CFU/g, coliform bacteria $3x10^1-2.9x10^3$ CFU/g, E.coli $1x10^1-3.9x10^2$ CFU/g, lypolitic bacteria $4.8x10^3-3.8x10^5$ CFU/g, proteolytic bacteria $1.5x10^3-2.5x10^5$ CFU/g were determined.
Anahtar Kelime: meat Escherichia coli coliform bacteria microbiology yeasts Samsun meatballs moulds meat products proteolytic bacteria lipolytic bacteria samples analysis food contamination

Konular: Mikrobiyoloji Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Ziraat Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA evren m, TURHAN S (2000). Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. , 1 - 4.
Chicago evren mustafa,TURHAN Sadettin Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. (2000): 1 - 4.
MLA evren mustafa,TURHAN Sadettin Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. , 2000, ss.1 - 4.
AMA evren m,TURHAN S Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. . 2000; 1 - 4.
Vancouver evren m,TURHAN S Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. . 2000; 1 - 4.
IEEE evren m,TURHAN S "Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri." , ss.1 - 4, 2000.
ISNAD evren, mustafa - TURHAN, Sadettin. "Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri". (2000), 1-4.
APA evren m, TURHAN S (2000). Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi), 15(1), 1 - 4.
Chicago evren mustafa,TURHAN Sadettin Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi) 15, no.1 (2000): 1 - 4.
MLA evren mustafa,TURHAN Sadettin Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi), vol.15, no.1, 2000, ss.1 - 4.
AMA evren m,TURHAN S Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi). 2000; 15(1): 1 - 4.
Vancouver evren m,TURHAN S Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi). 2000; 15(1): 1 - 4.
IEEE evren m,TURHAN S "Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri." Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi), 15, ss.1 - 4, 2000.
ISNAD evren, mustafa - TURHAN, Sadettin. "Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri". Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi) 15/1 (2000), 1-4.