Yıl: 2017 Cilt: 4 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 196 - 204 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 27-03-2019

Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi

Öz:
Bu araştırmada Niğde il merkezinde yaşayan ailelerin balıketi tüketim alışkanlıkları incelenmiştir.Çalışmada kullanılan veriler Niğde il merkezinde yaşayan 150 kişi ile yapılan anketlerden elde edilmiştir. Anketsayısı, ana kitle oranlarına dayalı Kumelendirilmemiş Tek Aşamalı Basit Tesadufi Olasılık Orneklemesi ilebelirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, ailelerin aylık ortalama geliri ve aylık gıda harcaması sırasıyla1,924.80 ve 530.47 TL olarak saptanmıştır. Ailelerin yıllık kişi başına balık tüketim miktarı 3.8 kg olarakbelirlenmiştir. Nigde ilinde en fazla tüketilen balık türünün hamsi olduğu belirlenmiştir. Taze balık tüketilmeoranı ise %96.67 olarak tespit edilmiştir. Tüketim şekli olarak %42 oranında kızartma tercih edilmektedir. Balıkfiyatını normal bulanların oranı %40 olarak hesaplanmıştır.
Anahtar Kelime:

Konular: Biyoloji Balıkçılık Limnoloji Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi Ekoloji Ziraat Mühendisliği Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması Zooloji

Determınıng Fish Meat Consumption Habits in Nigde Province

Öz:
In this study, fish meat consumption habits were examined with the help of survey data obtained from the 150 consumers living in Nigde city center. Sample size of this study was determined with unclustered probability sampling method. According to the research findings, monthly income and food expenditure were 1,924.80 TL and 530.47 TL respectively. Yearly fish consumption of the examined families was determined as 3.8 kg per person. It was determined that anchovy was the most consumed fish species in Nigde. The rate of people consumed fresh fish was determined as 96.67%. The frying method was commonly used (42%). The proportion of normal fish price found was 40%.
Anahtar Kelime:

Konular: Biyoloji Balıkçılık Limnoloji Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi Ekoloji Ziraat Mühendisliği Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması Zooloji
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA BASHİMOV G (2017). Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. , 196 - 204.
Chicago BASHİMOV Güçgeldi Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. (2017): 196 - 204.
MLA BASHİMOV Güçgeldi Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. , 2017, ss.196 - 204.
AMA BASHİMOV G Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. . 2017; 196 - 204.
Vancouver BASHİMOV G Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. . 2017; 196 - 204.
IEEE BASHİMOV G "Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi." , ss.196 - 204, 2017.
ISNAD BASHİMOV, Güçgeldi. "Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi". (2017), 196-204.
APA BASHİMOV G (2017). Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 4(2), 196 - 204.
Chicago BASHİMOV Güçgeldi Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi 4, no.2 (2017): 196 - 204.
MLA BASHİMOV Güçgeldi Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, vol.4, no.2, 2017, ss.196 - 204.
AMA BASHİMOV G Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi. 2017; 4(2): 196 - 204.
Vancouver BASHİMOV G Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi. 2017; 4(2): 196 - 204.
IEEE BASHİMOV G "Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi." Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 4, ss.196 - 204, 2017.
ISNAD BASHİMOV, Güçgeldi. "Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi". Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi 4/2 (2017), 196-204.