Yıl: 1999 Cilt: 14 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 93 - 105 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri

Öz:
Bu araştırmada palamut (Sarda sarda Bloch,1793), tirsi (Alosa pontica Eichwald,1838), salmon (Salmo salar Linneaus,1758) ve gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum.1792) dumanlanmadan, soğuk ve sıcak dumanlanarak oda sıcaklığında (+18°C) ve buzdolabında (+4°C) muhafaza edilerek dayanma süreleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, oda sıcaklığında muhafaza edilen balıklardan dumanlanmayanlar 2. gün, soğuk dumanlananlar 3. gün, sıcak dumanlananlar 4. gün sonunda bozulduğu, buzdolabında muhafaza edilen balıklardan ise dumanlanmayanların 5-7 günde, soğuk dumanlananiarın 10-13 günde, sıcak dumanlananiarın 13-15 günde bozulduğu saptanmıştır.
Anahtar Kelime: balık (gıda) palamut Oncorhynchus mykiss Alosa pontica gıda kalitesi salmon gökkuşağı alabalığı alabalık uskumrugiller Sarda dumanlama tirsi balığı

Konular: Biyoloji Balıkçılık Zooloji

The effects of differnet smoking methods on the quality at some fish species

Öz:
In this study the durability times of unsmoked, cold and hot smoked fishes like rainbow trout, bonito, salmon and alewife which stored, under various storing conditions such as room temperature (+18°C) and refrigerator (+4°C) have been determined. It was determined that, unsmoked fishes were spoiled in two days, cold smoked fishes were spoiled in three days, hot smoked fishes were spoiled in four days under room temperature storage. However the unsmoked, cold and hot smoked fishes spoiled in 5-7, 10-13, 13-15 days, respectively under refrigerator storage.
Anahtar Kelime: rainbow trout trout bonitos Sarda smoking shad fish bonito Oncorhynchus mykiss Alosa pontica food quality salmon

Konular: Biyoloji Balıkçılık Zooloji
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA KAYA Y, ERKOYUNCU İ (1999). Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. , 93 - 105.
Chicago KAYA YALÇIN,ERKOYUNCU İbrahim Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. (1999): 93 - 105.
MLA KAYA YALÇIN,ERKOYUNCU İbrahim Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. , 1999, ss.93 - 105.
AMA KAYA Y,ERKOYUNCU İ Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. . 1999; 93 - 105.
Vancouver KAYA Y,ERKOYUNCU İ Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. . 1999; 93 - 105.
IEEE KAYA Y,ERKOYUNCU İ "Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri." , ss.93 - 105, 1999.
ISNAD KAYA, YALÇIN - ERKOYUNCU, İbrahim. "Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri". (1999), 93-105.
APA KAYA Y, ERKOYUNCU İ (1999). Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi), 14(1), 93 - 105.
Chicago KAYA YALÇIN,ERKOYUNCU İbrahim Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi) 14, no.1 (1999): 93 - 105.
MLA KAYA YALÇIN,ERKOYUNCU İbrahim Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi), vol.14, no.1, 1999, ss.93 - 105.
AMA KAYA Y,ERKOYUNCU İ Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi). 1999; 14(1): 93 - 105.
Vancouver KAYA Y,ERKOYUNCU İ Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi). 1999; 14(1): 93 - 105.
IEEE KAYA Y,ERKOYUNCU İ "Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri." Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi), 14, ss.93 - 105, 1999.
ISNAD KAYA, YALÇIN - ERKOYUNCU, İbrahim. "Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri". Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi) 14/1 (1999), 93-105.