Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması
Proje Grubu: TOGTAG Sayfa Sayısı: 21 Proje No: TOGTAG-2534 Proje Bitiş Tarihi: 01.02.2002 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022
Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması
Öz: Şaraplarda malolaktik fermentasyon bozunmaya yol açan bakterilerin çoğalması durumunda istenilmemektedir. 120 adet sus, aynı şaraplardan izole edilen laktik asit bakterileri üzerinde taranmıştır, izolatlardan biri üzerinde (Leuconostoc mesenteriodes subsp. cremoris) bakteriyosin üretim potansiyeli çalışılmıştır. Bu sustan molekül ağırlığı yaklaşık 32,000 Da olarak belirlenmiş bakteriyosin benzeri bir inhibitor elde edilmiştir. Malolaktik fermentasyonu kontrol için, malolaktik fermentasyon yapabilen bir sus üzerinde deneyler yapılmış ve elde edilen inhibitörün, malolaktik fermentasyonu kontrol ettiği gözlenmiştir.
Anahtar Kelime: Erişim Türü: Erişime Açık
APA | GÜRAKAN C, Yurdugül S, ÖKMEN A (2002). Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. , 1 - 21. |
Chicago | GÜRAKAN Candan,Yurdugül Seyhun,ÖKMEN Aytanga Zinet Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. (2002): 1 - 21. |
MLA | GÜRAKAN Candan,Yurdugül Seyhun,ÖKMEN Aytanga Zinet Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. , 2002, ss.1 - 21. |
AMA | GÜRAKAN C,Yurdugül S,ÖKMEN A Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. . 2002; 1 - 21. |
Vancouver | GÜRAKAN C,Yurdugül S,ÖKMEN A Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. . 2002; 1 - 21. |
IEEE | GÜRAKAN C,Yurdugül S,ÖKMEN A "Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması." , ss.1 - 21, 2002. |
ISNAD | GÜRAKAN, Candan vd. "Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması". (2002), 1-21. |
APA | GÜRAKAN C, Yurdugül S, ÖKMEN A (2002). Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. , 1 - 21. |
Chicago | GÜRAKAN Candan,Yurdugül Seyhun,ÖKMEN Aytanga Zinet Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. (2002): 1 - 21. |
MLA | GÜRAKAN Candan,Yurdugül Seyhun,ÖKMEN Aytanga Zinet Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. , 2002, ss.1 - 21. |
AMA | GÜRAKAN C,Yurdugül S,ÖKMEN A Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. . 2002; 1 - 21. |
Vancouver | GÜRAKAN C,Yurdugül S,ÖKMEN A Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması. . 2002; 1 - 21. |
IEEE | GÜRAKAN C,Yurdugül S,ÖKMEN A "Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması." , ss.1 - 21, 2002. |
ISNAD | GÜRAKAN, Candan vd. "Şaraplardaa malolaktik fermentasyonda yer alan bakteriyosin üreten suşların taranması". (2002), 1-21. |