Zengin biyoçeşitliliğe sahip Kazdağları bölgesi salgı ballarının antioksidan kapasite ve
antimikrobiyal etki değerlerinin belirlenmesi için yapılan bu çalışmada; Ayvacık, Bayramiç, Çan ve
Yenice bölgelerinden temin edilen 25 adet salgı balı örneği kullanılmıştır. %DDPH antioksidan
kapasite analizi sonucunda; salgı ballarının antioksidan kapasite değerlerinin %41,50 ile %78,98
arasında değişkenlik gösterdiği ve bazı bal örneklerinin %74,83- %78,27- %78,69- %78,98
değerleriyle yüksek oranda antioksidan özellik gösterdiği belirlenmiştir. Salgı ballarının
Staphylococcus aureus ATCC 25923 ve Escherichia coli ATCC 1301 mikroorganizmaları üzerine
antimikrobiyal etki gösterdiği, buna karşın Bacillus cereus ATCC 6633, Candida albicans ATCC
10231 ve Saccharomyces cerevisiae ATCC 9763 mikroorganizmaları üzerine etki göstermediği
tespit edilmiştir.